perjantai 22. helmikuuta 2019

Diakonian lyhyen-lyhyt oppimäärä

Tervetuloa!

Tässä blogissa tuodaan tutummaksi seurakuntien tarjoamaa diakoniatyötä. Blogissa pohditaan diakoniatyön näkökulmasta elämää, sen monia kasvoja, ilon pilkahduksia, surun maalaamia varjoja ja toivon näkökulmia vakavasti ja ajatellen.

♡♡♡


♡♡♡

Minä olen 40 -vuotias perheellinen diakoniatyön opiskelija ja työharjoittelujaksolla parhaillaan Liedon seurakunnassa. Tässä blogissa vilahtelevat Liedon seurakunnan diakonit ja diakonissat, joita on yhteensä 5. Heidän yhteystiedot voit löytää myös tästä: https://www.liedonseurakunta.fi/yhteystiedot/diakoniatyontekijat

♡♡♡

Tiedätkö sinä mitä on diakonia ja mitä diakonit/diakonissat tekevät?



Diakonityötä tekevät diakonit ja diakonissat. Nimike määräytyy sen mukaan onko henkilö sosionomi vai sairaanhoitaja. Eli Diakonissa on sairaanhoitajakoulutuksen saaneen henkilön ammattinimike ja sosionomit ovat diakoneja. Näissä kirjoituksissa puhun jatkossa diakoniatyöntekijöistä ilman jaottelua, sillä työalat ovat kuitenkin hyvin pitkälle samat.

♡♡♡

Diakoniatyöntekijät työskentelevät luterilaisen kirkon palveluksessa. Heidän työkenttänään on kaiken ikäisten ihmisten auttaminen, kohtaaminen ja kuunteleminen. Kuka tahansa voi varata ajan diakonin vastaanotolle, eikä hänen tarvitse olla luterilaisen kirkon jäsen. Me autamme siis kaikkia.

♡♡♡

Työmuotoina ovat yksilötapaamiset, erilaiset ryhmä,- ja kerhotoiminnat, sekä taloudellinen avustaminen esimerkiksi ruoka-avun muodossa. Diakonit jalkautuvat myös erilaisiin laitoksiin, mm. ikäihmisten palvelutaloihin. Diakoniatyö ulottuu myös kriisityön pariin.

♡♡♡

Sinä voit tulla seurakuntaan paikan päälle, soittaa, tai lähettää sähköpostia diakoneille ja varata heille ajan. Voit tulla seurakuntaan, Jos esimerkiksi koet itsesi yksinäiseksi, tai jos sinulla on huolta omasta tai läheisesi jaksamisesta. Diakoniatyöntekijät ovat koulutettuja kohtaamaan ihmisen, jota  sairaus, suru, tai kuolema on koskettanut. 
Olet tervetullut vaikka vain kaipaisit juttuseuraa tai ystävää, tai haluat olla auttajana toiselle yksinäiselle. 

♡♡♡




♡♡♡

Usein kuulee sanottavan että Diakonia on se viimeisin auttamisen muoto. Minä ajattelen että se voisi olla myös se ensimmäinen. Usein avun saa jo pelkästään siitä, että joku kuuntelee ja jakaa osan omasta taakasta, murheesta ja huolesta, jota kannamme sisällämme.

♡♡♡
Jos kiinnostuit diakoniasta enemmänkin, voit lukea esimerkiksi diakonian historiasta ja Raamatullisista perusteista tästä:http://sakasti.evl.fi/sakasti.nsf/sp?open&cid=Content1F8D7B


Kädet, Makro, Kasvi, Maaperä, Kasvaa, Elämä
                                       

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti